skip-nav

Websafe

08.19.2015
Topic Featured News

Websafe

AIG Danmark lancerer ny forsikring mod krænkelser på nettet

Et af verdens største forsikringsselskaber, AIG, lancerer nu et forsikringsprodukt, som dækker krænkelser på nettet. Selskabet tager dermed konsekvensen af, at stadig flere bliver udsat for chikane på nettet. Samtidig indgår AIG et  partnerskab med Børns Vilkår, der har til formål at bekæmpe netmobning blandt børn og unge

De fleste forældre kender til følelsen af at være nervøs for, at deres børn kommer i uføre på nettet. Problemet med chikane på nettet er tiltagende, og tallene, der dokumenterer problematikken taler deres tydelige sprog.

En international undersøgelse viser, at 71% af alle danske børn og unge over 11 år har oplevet noget på internettet, som de selv karakteriserer som ubehageligt, og 21% af børn og unge over 11 år har oplevet at blive mobbet online. Under 20% føler, at de kan tale med deres forældre om, hvad de bliver udsat for på internettet.

Endelig vurderer Det Kriminalpræventive Råd, at omkring 16.000 danskere blev udsat for chikane på internettet ved misbrug af digitale profiler i 2014, hvilket er en stigning på 14% i forhold til året før.

Dækning af chikane og ID-tyveri
Som et af verdens største forsikringsselskaber har AIG bemærket, at der er efterspørgsel på forsikringer mod krænkelser på nettet. Derfor lancerer AIG nu WebSafe, som er et nyt forsikringsprodukt, der imødekommer dette behov.

WebSafe dækker situationer, hvor andre har lagt ulovlig krænkende information om dig eller et familiemedlem på internettet. AIG sørger i disse situationer for hurtig hjælp til at få fjernet eller flyttet den krænkende information, så informationen ikke spredes yderligere på nettet.

Desuden dækker WebSafe juridiske omkostninger, tabt arbejdsfortjeneste og psykologhjælp. Sidst men ikke mindst dækker WebSafe, hvis du eller din familie skulle blive udsat for ID-tyveri.

“Flere og flere bliver udsat for ubehageligheder, som dels er krænkende og dels kan være ulovligt - og som helt sikkert er ubehageligt at have liggende på nettet. Det kan have enormt store konsekvenser for dit familieliv og karriere, og ikke mindst din sociale identitet mange år frem i tiden”

Bo Kristensen, Nordic Head of Service Programs, AIG

Nyt partnerskab med Børns Vilkår skal bekæmpe netmobning
I forbindelse med lanceringen af WebSafe sætter AIG ind mod netmobning blandt børn og unge. Dette sker via et sponsorat på 100.000 kr. til Børns Vilkår, målrettet deres indsats mod netmobning.

”Det er vigtigt for AIG, at tage ansvar for det samfund, vi er en del af. Netmobning blandt børn og unge er et voksende problem og vi synes, det er en vigtig sag, at involvere os i og forhåbentligt påvirke i positiv retning. Vi håber, at vi kan fortsætte samarbejdet med Børns Vilkår i mange år fremover, da vi tror på, at deres arbejde gør en stor forskel, for mange børn og unge”

Tine Antvorskov, Adm. Direktør, AIG

Find mere information om WebSafe på www.aig.dk eller ved kontakt til AIG.

Pressemeddelelse kan downloades her.