skip-nav

Køreferie 2017? Det Røde og Grønne Kort for dummies

06.20.2017
Topic Featured News

Køreferie 2017? Det Røde og Grønne Kort for dummies

Hvordan er nu forsikringsreglerne ved kørsel i udlandet?

Ferien står for døren, og i den forbindelse modtager AIG mange henvendelser om udstedelse af røde og grønne kort til brug for kørsel i udlandet. Vi vil gerne informere om lovgivningen i forbindelse med kørsel indenfor EU og EØS-området (Norge, Island og Lichtenstein)

Det fysiske røde kort bruges ikke i praksis længere, idet dette er afløst af en app, som kan downloades til en smartphone. SOS International administrerer ordningen for de fleste kaskoforsikrede biler og altså også for AIG. Det er dem, du skal kontakte, hvis du får brug for hjælp i udlandet.

I linket kan du læse mere om ordningen, dækningen og downloade app’en. Du kan også downloade et kort i PDF-format, hvis du foretrækker det.

Det grønne kort er heller ikke længere nødvendigt for kørsel indenfor EU og EØS-landene samt Schweiz, Andorra og Serbien. De danske nummerplader er tilstrækkelig bevis for, at der er tegnet en ansvarsforsikring på køretøjet. Du har kun brug for det grønne kort, hvis du skal udenfor ovenstående lande. I det tilfælde bedes du kontakte AIG.

Vi ønsker dig en god og sikker rejse!

Klik her for printvenlig version