skip-nav

Global terrorisme er en global udfordring

09.21.2017
Topic Featured News

Global Terrorisme

Global terrorisme er en global udfordring

Global terrorisme er fortsat en stor trussel imod både livet som vi kender det i Danmark og resten af verden, samt imod vores internationale handelslivet. I skrivende stund er ISIS den mest aktive globale terrororganisation; særligt har gruppen været aktive efter deres strategiskifte i 2015, hvorefter organisationen er blevet særdeles aktive udenfor deres selvudråbte kalifat i Irak og Syrien. 

ISIS er på voldsomt tilbagetogt i terrororganistionenes "heartland". Konsekvensen heraf har imidlertid været, at gruppen istedet nu er særdeles aktive udenfor Syrien og Irak. Det har sat sine tydelige spor i form af en række relativt primitive terrorangreb i flere europæiske storbyer, så som London, Bruxelles, Berlin, Stockholm, Nice - og naturligvis Paris.

At både terroristernes veludviklede mobilitet - ikke mindst som følge af tilstedeværelsen på sociale medier - spiller en stor rolle i deres strategi er ubestridt. Sammenhold med, at man estimerer, at ISIS pt. evner at stille med en hær i størrelsesordenen 25-30.000 mænd fra 100 lande, som før eller siden sandsynligvis på et tidspunkt vil rejse retur, isolerer desværre ikke krigen imod ISIS til en mindre område i mellemøsten. Global terrorisme er således en global udfordring.

Klik her for at læse mere og downloade AIG's white paper "Global terrorism: On high alert!"