skip-nav

Forsikringsinformation ved bilferie i Europa

06.18.2018
Topic Featured News

Forsikringsinformation ved bilferie i Europa

Information om det røde - og grønne kort hvis du skal på køreferie i Europa til sommer

Sommerferien står for døren, og i den forbindelse modtager AIG traditionen tro mange henvendelser om udstedelse af røde og grønne kort til brug for kørsel i udlandet. Vi vil igen i år derfor gerne informere om reglerne i forbindelse med kørsel indenfor EU og EØS-området (Norge, Island og Lichtenstein).

Det fysiske røde kort bruges ikke i praksis længere, idet dette er afløst af en app, som kan downloades til en smartphone. SOS International administrerer ordningen for de fleste kaskoforsikrede biler - herunder biler forsikrede i AIG. Det er derfor SOS, du skal kontakte, hvis du får brug for hjælp i udlandet.

I nedenstående link til SOS kan du læse mere om ordningen, dækningen og downloade app’en. Du kan også downloade et kort i PDF-format, hvis du foretrækker det.

SOS

Det grønne kort er heller ikke længere nødvendigt for kørsel indenfor EU og EØS-landene samt Schweiz, Andorra og Serbien. De danske nummerplader er tilstrækkelig bevis for, at der er tegnet en ansvarsforsikring på køretøjet. Du har kun brug for det grønne kort, hvis du skal udenfor ovenstående lande. I det tilfælde bedes du kontakte AIG.

I linket nedenfor til DFIM kan du læse mere om dækningen for det grønne kort og om særlige regler for kørsel i visse områder, fx Kosovo, som kan have betydning for din rejse.

DFIM

Vi ønsker dig en god og sikker rejse!

Klik her for printvenlig version af denne information