skip-nav

Er cyberrisici systematiske?

06.19.2017

Er cyberrisici systematiske?

Er cyberrisici systematiske?

Cyberrisici betegnes ofte som en ”systematisk risiko”. Ved systematisk risiko forstås en risiko, der er til stede for hele markedet eller et helt markedssegment, og ikke blot i forhold til en enkelt spiller (fx en enkelt computer). Denne type risiko er både svær at forudsige og undgå, og kan have ganske vidtrækkende konsekvenser

Omfanget af sådanne systematiske risici så vi for eksempel senest illustreret i forbindelse med det globale WannaCry-angreb den 12. maj i år; globalt blev 300.000 computere i 150 lande ramt af virus ved dette angreb. Men til al held faldt angrebet sted Store Bededag (hvilket Danmark er det eneste land udover Grønland der fejrer), hvorved danske virksomheder i det store hele gik ramt forbi dette globale angreb. Lignende angreb har tidligere fundet sted både i Danmark og internationalt.

Teknologiske fremskridt er basalt det der driver verden fremad; men ved hvert skridt taget fremad åbner sig samtidig en eller flere risici for udnyttelse eller afvigelse fra de fastsatte rammer og kontekst for denne udvikling. Disse risici skal i sagens natur identificeres, analyseres og i sidste ende inddæmmes, med henblik på at maksimere udnyttelsen af teknologiske fremskridt – og naturligvis vigtigst af alt, for at undgå en ”ét skridt frem og to tilbage”-konsekvens af den teknologiske udvikling, som derved vil blive en hæmsko snarere end en fordel.

AIG gennemførte december 2016 en større undersøgelse blandt 100 cybersikkerhedseksperter i USA og Europa med henblik på at opnå en dybere forståelse af omfang og påvirkning af et systematisk cyberangreb. Denne undersøgelse har resulteret i rapporten ”Is Cyber Risk Systemic?”, som er udgivet af AIG, hvilken du kan læse og downloade via linket nedenfor.

Klik her for at downloade AIG’s rapport ”Is Cyber Risk Systemic?”